Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a depus vineri flori la sediul Ambasadei României la Chişinău, în timp ce în toată ţara a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celor patru români care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în raionul Cantermir, relatează Publika TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Chişinău a lăsat un mesaj în cartea de condoleanţe, deschisă la misiunea diplomatică română. "În aceste momente grele, în numele cetăţenilor Republicii Moldova şi al meu personal, exprim întreaga noastră compasiunea în legătură cu pierderea tragică a eroilor SMURD, care s-au dedicat salvării de vieţi până în ultima clipă", a scris Timofti.

La ora 12, în toată Republica Moldova a fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor.

Sirenele autospecialelor echipajelor de pompieri şi salvatori au răsunat în toată ţara, inclusiv la locul tragediei. Acolo, oamenii au depus flori şi au aprins lumânări.

De asemenea, în cursul dimineţii, în biserici au fost oficiate slujbe în memoria victimelor.

Republica Moldova a declarat vineri zi de doliu de naţional, iar drapelele instituţiilor au fost coborâte în bernă.

Elicopterul SMURD a dispărut de pe radare în jurul orei 14.13, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Autorităţile de la Chişinău au confirmat că elicopterul s-a prăbuşit şi că toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Este vorba despre un medic şi un asistent de la Spitalul "Sfântu Spiridon" din Iaşi, Mihaela Dumea, respectiv Gabi Sandu, şi despre pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şoican, cei doi fiind angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.