Preşedintele Partidului Democrat din Iowa Troy Price a demisionat, catalogând drept ”inacceptabil” haosul de la publicarea rezultatelor, care i-au acordat până la urmă o victorie fostului primar moderat Pete Buttigieg, urmat foarte îndeaproape de senatorul independent Bernie Sanders, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iowa, un stat rural din centrul Statelor Unite, a fost, cel puţin până la 3 februarie, foarte mândru de sistemul său de scrutin atipic - adunări tradiţionale ale alegătorilor - care deschid balul alegerilor primare în Statele Unite.

În acest scrutin, Troy Price şi partidul său au implementat noi reglementări menite să asigure mai multă transparenţă şi o mai mare eficienţă la vot. Însă o eroare la o nouă aplicaţie mobilă folosită de partid a blocat orice transmitere a rezultatelor, provocând un veritabil fiasco în seara scrutinului.

”Vizate de presiunea ameninţărilor, ironiilor şi unei furii a tuturor, echipele noastre au muncit” într-o ”imensă presiune pentru a produce un raport complet al rezultatelor şi au reuşit să o facă în 72 de ore”, scrie Troy Price în scrisoare demisiei sale.

El subliniază că aceste ”caucus”-uri au funcţionat bine şi că ”democraţii de toate originile s-au adunat în spatele aceluiaşi obiectiv de a-l bate pe Donald Trump” în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

”Însă nu există nicio îndoială că procesul de raportare a rezultatelor nu a funcţionat. Este pur şi simplu inacceptabil”, recunoaşte el.

”Consider că a venit timpul ca Partidul Democrat din Iowa să înceapă să privească spre viitor, iar prezenţa mea în această funcţie face acest lucru mai dificil”, a scris el.

Conducătorii democraţi din Iowa se reunesc sâmbătă pentru a alege un preşedinte interimar.

Iowa trimite un număr infim dintre cei 1.991 de delegaţi necesari în vederea obţinerii învestirii Partidului Democrat, în iulie.

Însă acest mic stat reprezintă în mod tradiţional o importantă trambulină în lungul drum care conduce la alegerile prezidenţiale. Acest rol este pus-de-acum, în discuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.