David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, s-a declarat îngrijorat faţă de scenele de miercuri de la Capitoliu şi, într-un mesaj publicat pe Twitter, şi-a arătat convingerea că Statele Unite va garanta că regulile democraţiei vor fi protejate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Scene realmente îngrijorătoare, în seara aceasta, de la Capitoliul american. Voturile democratice trebuie să fie respectate. Suntem siguri că Statele Unite vor garanta că regulile democraţiei sunt protejate”.

Potrivit CNN, înainte de izbucnirea incidentelor de miercuri - în timpul cărora o femeie a fost împuşcată şi se află în stare critică -, Congresul certificase doar 12 dintre cele 538 de voturi ale electorilor americani. Toate aceste voturi, din Alabama şi Alaska, erau acordate lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.