Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a sosit marţi la Beijing, scrie presa de stat palestiniană, în contextul în care diplomaţia chineză vrea să joace un rol de mediatoare în diferende din Orientul Mijlociu, şi urmează să rămână până vineri, în cadrul celei de a cincea vizite oficiale în această ţară din Asia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mahmoud Abbas urmează să se întâlnească cu omologul său chinez Xi Jinping, potrivit agenţiei oficiale palestiniene de presă Wafa.

Cei doi preşedinţi ”vor face schimb de puncte de vedere (...) despre evoluţii recente pe teritoriul palestinian şi despre probleme regionale şi internţaionale de interes comun”, potrivit Wafa.

Liderul palestinian urmează să se întâlnească, de asemenea, cu premierul Li Qiang, potrivit aceleiaşi surse.

Beijingul susţine în mod tradiţional o soluţie cu două state a conflictului israeliano-palestinian.

Procesul de pace israeliano-palstinian se află într-un punct mort din 2014.

”China a susţinut întotdeauna cauza dreaptă a poporului palestinian în vederea restaurării drepturilor sale naţionale legitime”, subliniază un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.