Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi-a exprimat duminică noaptea îngrijorarea cu privire la o posibilă intervenţie americană în ţara sud-americană. Acesta nu a precizat în ce sectoare se teme că ar interveni americanii, dar ţara rămâne într-o criză alimentară şi economică profundă, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Venezuelenii se consideră ameninţaţi cu agresiune prin diferite sectoare extreme promivate de Statele Unite. Cercurile radicale care deţin puterea la Pentagon, comanda armatei sudice şi departamentul de stat orchestrează planurile unei intervenţii împotriva Venezuelei”, a declarat Maduro.

Aceste declaraţii surprinzătoare vin după ce armata americană a lansat rachete de croazieră împotriva unei baze aeriene a forţelor guvernamentale din Siria.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Anterior, Maduro a acuzat state străine şi organizaţii non-guvernamentale că duc un război economic împotriva Guvernului.

Mii de persoane au protestat duminică pe străzile capitalei faţă de preşedinţia lui Maduro.

Ei au cerut respectarea drepturilor omului şi noi alegeri, exprimându-şi opoziţia faţă de o ţară care alunecă spre o dictatură completă în America Latină.

De asemenea, peste 50 de persoane au fost arestate, inclusiv cunoscutul activist Alfredo Romero.

Venezuela trece printr-o gravă criză politică şi economică, care a dus la dispariţia alimentelor de bază şi a medicamentelor de pe rafturile celor mai multe magazine din ţara sud-americană.

Comisia Naţiunilor Unite pentru America Latină şi Caraibe estimează că PIB-ul Venezuelei va scădea cu 4% în 2017, în vreme ce experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) prezic o inflaţie de 1.600%.

De asemenea, 93% din venezueleni nu au destui bani pentru a-şi cumpăra alimentele de care au nevoie, iar snacksurile şi grăsimile sănătoase au dispărut complet din dieta unui om de rând. Doar 78% dintre venezueleni mânăncă un mic-dejun, iar 32% dintre oameni recunosc că mânâncă doar două mese pe zi.

Această criză alimentară a generat la rândul ei o criză educaţională, iar peste un milion de copii au fost retraşi din şcolile publice din cauza foametei şi a lipsei serviciilor publice din Venezuela.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.