Preşedintele SUA, Joe Biden, care luni dimineaţă a sosit într-o vizită neanunţată la Kiev, a ajuns la Varşovia cu puţin înainte de miezul nopţii (ora locală), la bordul unui avion cu care a venit din sud-estul Poloniei, după ce şeful Casei Albe venise din Ucraina până acolo cu trenul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Avionul preşedintelui Statelor Unite a aterizat la Varşovia. Vizibil obosit, dar coborând totuşi cu uşurinţă treptele avionului, preşedintele Joe Biden a fost întâmpinat de ambasadorul Statelor Unite în Polonia şi a urcat în limuzina oficială.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Preşedintele american Joe Biden se află în Polonia, a anunţat luni seară agenţia de presă poloneză PAP, care îl citează pe viceministrul de externe Piotr Wawrzyk.

Reporterii Reuters aflaţi în gara din oraşul Przemysl, din sudul-estul Poloniei, au văzut coloane de vehicule, unele cu numere de înmatriculare americane, aşteptând sosirea trenului lui Biden, care a sosit în jurul orei 19.45 GMT (21.45, ora României).

Biden a fost văzut coborând din tren, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea privată TVN24. La scurt timp după aceea, coloana de maşini a părăsit gara.

Joe Biden a fost într-o vizită surpriză în Ucraina, unde s-a plimbat prin Kiev alături de preşedintele Zelenski şi a promis să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Deplasarea, o premieră din punct de vedere al securităţii unui preşedinte american, a stârnit reacţii dure la Moscova în rândul bloggerilor militari. Moscova a fost însă înştiinţată de vizita lui Biden cu câteva ore înainte, pentru a se evita orice posibil incident.

Preşedintele Biden era aşteptat în Polonia pentru a marca un an de la invazia rusă în Ucraina. El va avea marţi întrevederi cu lideri NATO din Europa de Est, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, şi va ţine un discurs public, mult aşteptatat în care va vorbi despre Ucraina şi războiul care intră în al doilea an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.