Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit marţi, la Kiev, anunţă o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei germane, confirmând o vizită-surpriză în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur de întâlnirea mea cu preşedintrele Volodimir Zelenski, la Kiev, şi cu populaţia, în nordul ţării, unde îmi voi face o ideea despre viaţa lor în toiul războiului” rus, a declarat el, citat într-un comunicat al preşedinţiei germane.

Înainte de a se întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Frank-Walter Steinmeier efectuează o vizită în orăşelul Korjukiwa, situat în apropiere de frontiera Ucrainei cu Belarusul, care a fost ocupat de trupe ruse.

Acest oraş, care a fost eliberat, urmează să înfrunte frigul, după ce infrastructurile i-au fost distruse.

Preşedintele german urmează să acorde ajutoare orăşelului în domeniul infrastructurilor energetice.

”Mesajul pe care-l transmit ucrainenilor este: puteţi conta pe Germania! Vom continua să susţinem Ucraina militar, politic, financiar şi pe plan umanitar”, a declarat Frank-Walter Steinmeier.

Şeful statului german urmează să preia împreună cu Volodimir Zelenski patronajul unei reţele de înfrăţire între oraşe ucrainene şi germane.

”Cu cât vor exista mai multe înfrăţiri, cu atât va fi mai uşor de trecut iarna şi să construim împreună un viitor european”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.