Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier spune că există un loc pentru Islam în Germania, conform Der Spiegel, scrie Politico. Declaraţiile preşedintelui vin în contextul comentariilor făcute săptămâna trecută de ministrul de interne Horst Seehofer. El spunea într-un interviu că Islamul "nu îşi are locul în Germania” şi că vor fi înăsprite politicile de imigraţie ale Germaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele german a făcut apel marţi către politicieni să se concentreze pe discuţiile privind integrarea, în loc să se certe prin declaraţii care ies în evidenţă. Steinmeier a spus că Germania ar trebui să susţină declaraţiile fostului preşedinte Christian Wulff, care a precizat că "Islamul face parte acum din Germania”.

Ministrul de interne Horst Seehofer spunea într-un interviu că Islamul "nu îşi are locul în Germania”. Ulterior, el a revenit, afirmând: "Bineînţeles că musulmanii care locuiesc aici aparţin Germaniei. Mesajul meu este că musulmanii trebuie să locuiască cu noi, nu lângă noi sau împotriva noastră”.

Comentariile controversate ale lui Seehofer au fost salutate de partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), dar au fost condamnate de către celelalte partide.

Cancelarul Angela Merkel a spus vineri: "În acest moment, patru milioane de musulmani locuiesc în Germania şi îşi practică religia aici iar aceşti musulmani aparţin Germaniei, la fel ca religia lor, Islamul”.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.