Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, acuză miercuri Kievul de doborârea unui avion de tip Iliuşin-76 în regiunea rusă Belgorod, cu 65 de prizonieri militari ucraineni la bord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ei şi-au ucis în aer proprii militari, pe care-i aşteptau mamle şi copiii lor”, proclamat în hemiciclu Volodin.

”Ei i-au doborât pe piloţii noştri care efectuau o misiune umanitară (...) cu rachete americane şi germane”, a denunţat el în faţa deputaţilor ruşi.

Kremlinul a anunţat, răspunzând unei întrebări a presei că studiază situaţia.

Ziarul Ukrainska Pravda a anunţat iniţial. citând o sursă din armata ucraineană, că incidentul este ”opera” armatei ucrainene şi că avionul rus transporta rachete de tip S-300.

El şi-a actualizat apoi rapid articolul online, în care o sursă din armată confirmă accidentul, iar surse de la Statul Major ucrainean ”afirmă că avionul transporta rachete pentru un sistem S-300”, fără să mai menţioneze incidentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.