Preşedintele din Mali, Ibrahim Boubacar Keita, a fost reţinut, marţi, de soldaţi revoltaţi, în capitala Bamako, au declarat două surse de securitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, soldaţii s-au revoltat la baza militară Kati, aflată la circa 15 kilometri de Bamako şi au înconjurat un număr de oficiali civili şi militari.

Un purtător de cuvânt al lui Keita nu a putut fi contactat pentru comentarii.

O revoltă din 2012 de la baza Kati a condus la un puci militar care l-a înlăturat pe preşedintele Amadou Toumani Toure şi a grăbit căderea nordului Mali sub controlul militanţilor jihadişti, care continuă să opereze în nordul şi în centrul ţării din vestul Africii.

Keita se confruntă cu proteste de masă din luna iunie, populaţia cerând demisia acestuia din cauza corupţiei şi a scăderii securităţii.

Marţi, premierul Boubou Cisse a publicat un comunicat scurt în care a făcut un apel la dialog şi a cerut soldaţilor revoltaţi să se retragă.

Statele Unite, Franţa şi Comunitatea Economică a Statelor Vest-Africane (ECOWAS) au condamnat revolta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.