Preşedintele Guineei Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, aflat la putere din 1979, a fost reales, el fiind votat de 94,9 la sută din totalul participanţilor la scrutinul din 20 noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele au fost anunţate de Comisia Electorală naţională.

“Comisia electorală naţională îl proclamă pe candidatul Obiang Nguema Mbasogo preşedinte al Guineei Ecuatoriale pentru următorii şapte ani”, a anunţat Faustino Ndong Esono Eyang, preşedintele Comisiei Electorale.

Rata de participare la vot a fost de 98 la sută.

Comisia nu a precizat cât la sută din voturi au obţinut ceilalţi candidaţi, Andres Esono Ondo şi Bonaventura Monsuy Asumu. Ei ar fi fost votaţi de 9.684 de oameni, respectiv 2.855 de oameni, rezultate obţinute într-un regim care se numără printre cele mai autoritare din lume şi în care opoziţia este reprimată.

Victoria la alegerile din 20 noiembrie îi oferă lui Obiang, în vârstă de 80 de ani, al şaselea mandat la conducerea ţării şi îi consolidează primul loc în ierarhia preşedinţilor cu cei mai mulţi ani la conducerea unei ţări.

Guineea Ecuatorială, ţară cu o populaţie de aproximativ 1,5 milioane de oameni, a avut doar doi preşedinţi de când şi-a declarat independenţa, în 1968. Obiang a devenit preşedinte după o lovitură de stat în 1979, atunci fiind înlăturat, condamnat la moarte şi executat unchiul său Francisco Macias Nguema.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.