Preşedintele Comisiei Electorale din Kenya, Wafula Chebukati, anunţă luni că William Ruto este învingătorul în alegerile prezidenţiale, în care l-a înfrânt pe Raila Odinga, după şase zile de aşteptare şi respingerea rezultatului scrutinului de către o parte a acestui organ independent, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wafula Chebukati a anunţat că vicepreşedintele în exerciţiu William Ruto a obţinut peste 7,17 milioane de voturi, reprezentând 50,49% dintre voturile exprimate.

Raila Odinga a obţinut 6,94 milioane de de voturi (48.85%), potrivit preşeidntelui Comisiei.

Patru dintre cei şapte membri ai Comisie Electorale a Kenyei au respins luni - în avans - rezultaul alegerilor prezidenţiale, a anunţat anterior, într-o conferinţă de presă, vicepreşedinta acestui organ independent, Juliana Cherera, supus unor presiuni intense după şase zile de aşteptare.

”Din cauza caracterului opac al procesului (...), noi nu putem asigura responsabilitatea rezultatelor care urmează să fie anunţate”, a anunţat Juliana Cherera şi ceilalţi trei membri ai Comisiei care resping reazultatul.

Juliana Cherera i-a îndemnat pe kenyeni la ”calm”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.