Preşedintele Comisiei de afaceri externe din Consiliulul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentul rus, Konstantin Kosacev, a declarat sâmbătă că atacurile aeriene ale SUA. Marii Britanii şi Franţei în Siria sunt o încălcare a legislaţiei internaţionale şi par să aibă ca scop să împiedice inspectorii autorităţii privinf armele chimice să îşi îndeplinească misiunea, transmite Reuters, citând Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kosacev a descris loviturile aeriene drept un atac lipsit de fundament asupra unui guvern suveran.

“De asemenea, pare să fie o încercare de a crea impedimente pentru misiunea Organuzaţiei privind Interzicerea Armelor Chimice care tocmai a început în regiunea Duma sau chiar o încercare de a o deturna", a susţinuta Kosacev.

Conform Ministerului rus al Apărării, niciunul dintre atacuri nu a afectat zone în care sistemul de apărare aeriana rusesc protejează bazele de la Tartus şi Hmeimim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.