Preşedintele chilian Gabriel Boric anunţă deschiderea unei ambasade în Palestina în timpul mandatului său, la o ceremonie de Crăciun împreună cu comunitatea palestiniană din Chile - cea mai importantă din afara lumii arabe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Una dintre deciziile pe care le-am luat ca Guvern, cred că nu am făcut-o publică, este că vom ridica nivelul reprezentării noastre oficiale în Palestina. De la un însărcinat cu afaceri, în prezent, vom deschide o Ambasadă a Guvernului nostru”, a anunţat miercuri Gabriel Boric.

Chile are un Birou de Reprezentare pe lângă Autoritatea Palestiniană, în oraşul Ramallah, deschis în aprilie 1998.

Palestina are, la rândul său, o Ambasadă, la Santiago de Chile.

În 2011, Chile a recunoscut Palestina ca stat şi a susţinut, apoi, aderarea acesteia la UNESCO.

Palestinienii din Chile au organizat manifestaţii în masă, în semn de protest faţă de bombardamentele israeliene în teritoriile palestiniene.

Palestina ”este un popor care există, care rezistă, care a re o istorie”, a subliniat Gabriel Boric.

Chile şi Palestina au legat relaţii strânse după migraţia palestinienilor - care a început în secolul XX, şi care depăşeşte în prezent 300.000 de oameni, cea mai mare populaţie arabă din afara Orientului Mijlociu, care coexistă împreună cu o comunitate evreiască influentă de aproximativ 30.000 de oameni.

Palestinienii din Chile activează în principal în comerţ şi în industria textilă. Descendenţii lor s-au implicat cu succes şi în politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.