Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a transmis o scrisoare colegilor ei în care a anunţat că liderii Congresului american au decis să reia sesiunea pentru certificarea victoriei preşedintelui ales Joe Biden odată ce Capitoliul este evacuat şi verificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a spus că, după consultări înclusiv cu Pentagonul, cu Departamentul de Justiţie şi cu vicepreşedintele, „am decis că ar trebui să continuăm în această noapte la Capitoliu odată ce este eliberat. Liderul Steny Hoyer va trimite mai multe detalii”.

„Am ştiut că această responsabilitate ne va duce în noapte. Noaptea poate fi lungă, dar sperăm să avem o agendă mai scurtă, însă scopul nostru va fi atins”.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.