Un preot militar a fost ucis în tiruri de rachete multiple ucrainene de tip ”Smerci” vizând un sat de frontieră rus, situat în apropiere de oraşul ucrainean Harkov, unde au loc confruntări militare aprige, anunţă vineri Bserica Ortodoxă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preotul (Oleg Artiomev) se afla ieri (joi) seara în satul Juravliovka, unde a căzut sub tiruri de Smerci ucrainene, murind în exerciţul funcţiei”, anunţă departamentul militar al Bisericii.

Acesta este primul mort pe teritoriul rus în tiruri ucrainene anunţat în mod public de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în urmă cu o lună.

Juravliovk aeste un sat din regiunea rusă Belgorod, situat la doi kilometri de frontiera cu Ucraina şi la mai puţin de 30 de kilometri de Harkov, al doilea cel mai important oraş ucranean, pe care armata rusă încearcă să-l cucerească.

Obuze ucrainene au căzut, miercuri şi joi, la Juravliovka, dar şi în satul vecin Nehoteevka.

Case ş maşini au fost distruse, însă nu s-au înregstrat victime.

Ulterior, 196 de locuitori au fost evacuaţi, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.