Premierul polonez Donald Tusk a anunţat vineri o remaniere a cabinetului, coordonatorul serviciilor speciale Tomasz Siemoniak preluând funcţia suplimentară de ministru de interne, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În celelalte trei schimbări, istoricul de artă Hanna Wroblewska a fost numită noul ministru al culturii, în timp ce Krzysztof Paszyk, din partea partidului A Treia Cale, partener de guvernare, devine ministru al dezvoltării, iar Jakub Jaworowski a fost numit ministru al activelor statului.

Remanierea a fost determinată de faptul că patru miniştri din guvernul de coaliţie proeuropean condus de Coaliţia Civică (KO) a lui Tusk se retrag pentru a candida la alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tusk a declarat că o sarcină majoră a guvernului său este de a face mai eficiente companiile de stat.

Jaworowski, un economist care a ocupat funcţia de ministru adjunct în administraţia anterioară a Coaliţiei Civice, va supraveghea companiile de stat despre care criticii spun că au devenit politizate în timpul celor opt ani de guvernare ai partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), care fost îndepărtat de la guvernare după alegerile de anul trecut.

"Vom continua să curăţăm companiile de stat, pentru că mai sunt multe de curăţat... Sunt încă multe sarcini care îl aşteaptă pe noul ministru în acest domeniu. Vrem ca societăţile de stat să aibă o strategie comună şi bine gândită pentru economie", a declarat Tusk.

Preşedintele polonez Andrzej Duda va numi în mod oficial luni noii membri ai cabinetului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.