Premierul Liz Truss îl va însoţi pe regele Charles într-un turneu în cele patru naţiuni britanice pentru a conduce ceremoniile de doliu naţional pentru mama sa, regina Elisabeta, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Truss, care a fost numită prim-ministru de către Elisabeta marţi, în ultimul său act public, a fost unul dintre mai mulţi parlamentari de rang înalt care au depus un nou jurământ de credinţă noului rege într-o sesiune specială în parlament, mai devreme sâmbătă, în urma decesului reginei.
 
Ea a fost, de asemenea, prezentă, alături de şase foşti prim-miniştri, episcopi de rang înalt şi mai mulţi politicieni, atunci când Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost proclamat oficial noul rege al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii pline de culoare, plină de fast şi tradiţie.
 
Ulterior, ea s-a întâlnit cu Charles împreună cu alţi miniştri de rang înalt la Palatul Buckingham.
 
"În ceea ce priveşte implicarea premierului, ea se va alătura regelui în timp ce acesta va conduce doliul naţional în Regatul Unit, participând la slujbele de reculegere din Scoţia luni după-amiază, în Irlanda de Nord marţi şi în Ţara Galilor vineri", a declarat purtătorul de cuvânt reporterilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.