Premierul libian Fayez al-Sarraj şi-a anunţat, într-o alocuţiune televizată, voinţa de a pleca din funcţie până la sfârşitul lui octombrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă anunţ voinţa mea sinceră de a fi eliberat din funcţie de către o nouă autoritate executivă nu mai târziu de sfârşitul lui octombrie”, a anunţat miercuri şeful Guvernului de uniune naţională (GNA).

Fayez al-Sarraj conduce din 2015 GNA, cu sediul la Tripoli, recunoscut de către comunitatea internaţionlă, contestat de mareşalul Khalifa Haftar şi Armata acestuia de eliberare naţională (ANL), care încearcă să cucerească Tripoli din primăvara lui 2019.

Demisia lui al-Sarraj ar putea să intensifice turbulenţele politice cu care se confruntă Libia şi eventual să încurajeze diverse facţiuni ale opoziţiei din vestul ţării.

Ea intervine în contextul în care o soluţie politică a războiului civil care devastează ţara nu este vizibilă, în pofida faptului că GNA a pus capăt în iunie ofensiva ANL, la porţile Tripoli.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.