Prim-ministrul japonez Fumio Kishida i-a spus, sâmbătă, omologului său indian, Narendra Modi, că invadarea Ucrainei de către Rusia "zguduie fundaţia ordinii internaţionale" şi necesită un răspuns mai puternic, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri s-au întâlnit în capitala Indiei, New Delhi, pentru a îmbunătăţi parteneriatele economice şi a consolida securitatea pe fondul crizei din Ucraina.

"Am confirmat că orice modificare unilaterală a status quo-ului prin forţă nu poate fi iertată în nicio regiune şi că este necesar să se caute soluţii paşnice ale disputelor bazate pe dreptul internaţional”, a declarat Kishida, după întâlnirea lor.

Modi nu a comentat direct situaţia din Ucraina, dar a recunoscut că incidentele geopolitice "prezintă noi provocări".

Ambele ţări sunt membre Quad - o grupare informală de securitate care include şi Statele Unite şi Australia.



Dar India este singura ţară din grup care nu a condamnat în mod explicit atacurile Rusiei, cerând în mod repetat "încetarea imediată a violenţei".

Între timp, Japonia şi-a susţinut condamnarea invaziei ruse cu sancţiuni împotriva oficialilor şi oligarhilor ruşi.

În timpul conferinţei de presă de sâmbătă, Kishida a anunţat, de asemenea, o investiţie de 42 de miliarde de dolari în India în următorii cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.