Prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, mulţumeşte, într-un discurs în Parlamentul Italian, Ucrainei şi ucrainenilor pentru rezistenţa în faţa invaziei ruse. „Vreau să îi spun preşedintelui Zelenski: Italia este aproape de Ucraina în acest proces, Italia vrea Ucraina în Uniunea Europeană”, a afirmat Mario Draghi marţi, în Parlamentul italian, în discursul care a urmat celui video, susţinut de preşedintele ucrainean în faţa aleşilor italieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Îi mulţumesc preşedintelui Zelenski pentru mărturia sa extraordinară în faţa acestui Parlament! De la începutul războiului, Italia a admirat curajul, hotărârea, sentimentele pentru ţara natală ale preşedintelui Zelensky şi ale ucrainenilor. Poporul vostru a devenit armata voastră, aşa cum spuneţi. Aroganţa armatei ruseşti s-a lovit de demnitatea poporului vostru, poporului ucrainean. Acesta opreşte expansiunea Moscovei şi, în cele din urmă, aduce costuri  foarte ridicate invadatorilor. Este plină de eroism rezistenţa Harkovului, a Odesei şi a altor locuri în care atrocităţile preşedintelui Putin se fac simţite. Astăzi, Ucraina nu se apără doar pe sine, ci apără pacea noastră, libertatea noastră şi securitatea noastră, apără ordinea bazată de reguli şi legi pe care am construit-o cu atâtea dificultăţi după al Doilea Război Mondial. Italia este extrem de recunoscătoare iar solidaritatea arătată de italieni ucrainenilor este imensă”, a afirmat Mario Draghi, care a luat cuvântul în Parlamentul Italiei după discursul ţinut de Volodimir Zelensky în faţa parlamentarilor acestei ţări. 
Draghi a subliniat ajutorul dat de italieni refugiaţilor din Ucraina, arătând că Italia va continua să acorde asemenea ajutor, pentru că „în faţa unui asemenea comportament necivilizat, Italia nu vrea să întoarcă privirea”. 
Premierul italian anunţă că a alocat, vinerea trecută, fonduri suplimentare pentru refugiaţi şi a pregătit „măsuri speciale” pentru minorii şi familiile acestora dar şi pentru ucrainenii care au nevoie de ajutor medical şi care ajung în Italia după ce au părăsit ţara aflată în război. 
„Vrem nu doar să găsească o casă, ci să găsească şi un loc de muncă şi, în cele din urmă, să se integreze în societatea noastră, aşa cum am făcut cu cei 236.000 de ucraineni care lucrează deja în Italia de mulţi ani”, a adăugat Draghi.  
Acesta anunţă că Italia va adopta măsuri în domeniul energiei, pentru a preveni dependenţa de sursele energetice provenite din Rusia. Draghi promite de asemenea că Italia este aproape de Ucraina în procesul de aderare, arătând că „Italia vrea Ucraina în Uniunea Europeană”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.