Premierul australian Anthony Albanese anunţă miercuri că le-a cerut - personal - conducătorilor americani să pună capăt procedurii judiciare împotriva fondatorului WikiLeaks Julian Assange, cărora le-a spus ”ajunge”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Julian Assange, un cetăţean australian în vârstă de 51 de ani, este inculpat în Statele Unite cu privire la faptul că a publicat, începând din 2010, peste 700.000 de documente confidenţiale despre activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi Afganistan.

”Acum ceva timp, mi-am subliniat punctul de vedere: ajunge. A venit timpul ca acest dosar să se termine”, a tunat în Parlamentul australian Anthony Albanese.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Am ridicat această problemă personal, cu reprezentanţi ai Guvernului Statelor Unite. Poziţia mea este clară”, a subliniat el.

Şeful Guvernuluin australian, care a insistat că nu are nicio simpatie faţă de multe acţiuni ale lui Julian Assange, a întrebat ”care este interesul acestei inculpări, acestei acţiuni în justiţie, care s-ar putea împotmoli acum timp de mulţi ani, în viitor?”.

Julian Assange - arestat de poliţia britanică în 2019, după şapte ani de exil în Ambasada Ecuadorului la Londra - este încarcerat, în prezent, în Regatul Unit, într-o închisoare de înaltă securitate, în apropiere de Londra, unde aşteaptă să se examineze un apel împotriva deciziei Guvernului britanic de a-l extrăda către Statele Unite.

Anthony Alabanese a comparat tratamentul la care a fost supus Julian Assange celui al lui Chelsea Manning, a cărei pedeapsă la 35 de ani de închisoare, din cauză că furat documente secretele publicate de Wikileaks, a fost comutată în 2017 de către preşedintele american de atunci, Barack Obama (2009-2017).

Chelsea Manning ”este acum în măsură să participe în md liber la socetateia americană”, subliniază premierul australian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.