Partidul Popular European (PPE) a respins, duminică, acordul de repartizare a funcţiilor de conducere la nivelul UE propus la summitul extraordinar convocat la Bruxelles, au afirmat mai mulţi responsabili ai partidului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PPE refuză acordul care este propus. Este mort. Nu va fi niciun acord în această seară", a declarat pentru AFP unul dintre aceşti responsabili sub acoperirea anonimatului, la finalul reuniunii liderilor europeni membri ai PPE, la Bruxelles, înainte de summit.

"Niciunul din liderii din PPE nu a acceptat acordul care a fost negociat la Osaka", a confirmat premierul irlandez, Leo Varadkar, membru al PPE.

PPE revendică din nou preşedinţia Comisiei Europene şi doreşte să îl numească în această funcţie pe candidatul său, germanul Manfred Weber. "Numele lui Weber este în continuare pe masă", a subliniat Leo Varadkar.

"PPE ca partid a câştigat alegerile şi trebuie să obţină preşedinţia Comisiei Europene", l-a susţinut omologul său croat, Andrej Plenkovic.

"Nu sunt sigur că poate fi încheiat un acord în această seară", a declarat premierul croat.

"PPE nu va propune alt candidat în această seară", a anunţat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.