Portugalia, una dintre ţările cu rata de acoperire vacinală printre cele mai ridicate din lume, a lansat sâmbătă campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, situându-se pe urmele altor ţări europene care se află în plină răspândire a variantei Omicron, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 80.000 de copii, din cei 640.000 cuprinşi în acestă categorie de vârstă, s-au înscris pentru a primi în acest weekend prima doză de vaccin pediatric Pfizer. 

Lansând un apel în favoarea vaccinării, prim-ministrul Antonio Costa a explicat vineri că răspândirea noului coronavirus este mai puternică "la copiii nevaccinaţi şi părinţii lor".                

Cu 88,9% din populaţia sa de 10,3 milioane de  locuitori vaccinată, Portugalia ocupă a două poziţie la nivel mondial după Emiratele Arabe Unite, potrivit datelor strânse de site-ul "Our World in Data".

De altfel, mai mult de 2,2 milioane de doze de rapel au fost deja administrate, oferind o protec'ie crescut[ la 80% pentur cei de peste 80 de ani şi cu 70% pentur cei cu vârste de 65-79 de ani, potrivit ministrului Sănătăţii Marta Temido.

În ciuda acestei rate de acoperire a vaccinării, guvernul a reintrodus mai multe măsuri de control a sănătăţii de la începutul lunii decembrie cu scopul de a extinde utilizarea măştilor, a certificatelor de vaccinare şi a testelor de screening.

Portugalia se află printre ţările care cer un test negativ călătorilor ce sosesc pe teritoriul ei, inclusiv celor care sunt vaccinaţi. Această măsură va fi prelungită şi după data iniţială prevăzută la 9 ianuarie, a anunţat Costa.             

În ciuda acestor restricţii, numărul de noi contaminări zilnic a atins cel mai înalt nivel din februarie şi numărul persoanelor internate la terapie intensivă s-a dublat într-o lună, ducând rata de ocupare a acestor secţii la peste 60%.                

Pentru a reduce contactele după adunările prevăzute pentru sărbătorile de final de an, executivul socialist a decis şi prelungirea vacanţei şcolare şi telemunca obligatorie timp de o săptămână în ianuarie.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.