Petro Poroşenko şi-a anunţat în mod oficial, marţi, candidatura la un al doilea mandat prezidenţial de cinci ani în Ucraina, în alegerile prevăzute la 31 martie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sentimentul profundei responsabilităţi faţă de ţară, faţă de contemporanii noştri, faţă de generaţiile trecute şi viitoare m-a convins să candidez din nou la preşedinţie”, a declarat şeful statului în exerciţiu în faţa unor mii de susţinători adunaţi la Kiev.

Petro Poroşenko a declarat că Ucraina va cere să adere la Uniunea Europeană (UE) până în 2024 şi a promis înfiinţarea unui tribunal special contra corupţiei.

Ajuns la putere în urma revoluţiei din Piaţa Maidan, în 2014, Poroşenko, în vârstă de 53 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, şi-a văzut popularitatea erodându-se din cauza incapacităţii de a lupta împotriva corupţiei, de a pune capăt războiului cu separatiştii proruşi în Donbas (est) şi de a îmbunătăţi nivelul de trai al locuitorilor uneia dintre cele mai sărace ţări din Europa.

Principalii săi adversari în alegerile prezidenţiale prevăzute la 31 martie, sunt fostul premier Iulia Timoşenko şi un actor care a intrat în politică, Volodimir Zelenski.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.