Popularitatea preşedintelui american Barack Obama a ajuns la 60%, potrivit unui sondaj ABC News/Washington Post publicat miercuri. Nivelul este cel mai ridicat din iunie 2009.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şaizeci la sută dintre americani aprobă performanţa lui Obama cu preşedinte, iar 61% sunt mulţumiţi de modul în care a administrat economia.

De asemenea, 51% dintre cei intervievaţi cred că Obama va intra în istorie ca un preşedinte peste medie, iar 26% spun că va rămâne în memorie ca un şef de stat „extraordinar”.

Rata de aprobare a lui Obama în privinţa modului în care a contracarat terorismul este de 53%, cel mai bun rezultat al său din ultimii cinci ani.

La polul opus, numai 40% dintre persoanele intervievate sunt de acord cu modul în care Trump a administrat perioada de tranziţie, aproximativ jumătate din rezultatul obţinut de regulă preşedinţii-aleşi cu câteva zile înainte de învestirea în funcţie.

De asemenea, 40% îl văd pe republican într-o lumină favorabilă – cel mai slab rezultat pentru un preşedinte-ales după 1977.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 12-15 ianuarie, în engleză şi spaniolă, pe un eşantion de 1.005 adulţi. Marja de eroare este de plus-minus 3,5%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.