Secretarul de stat american, Mike Pompeo, l-a numit pe Stephen Biegun, membru în comitetul de conducere al Ford Motor, drept noul trimis special al SUA în Coreea de Nord şi a anunţat că vor merge împreună săptămâna viitoare la Phenian pentru a discuta despre programul nuclear al statului nord-coreean, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Stephen Biegun va coordona politica SUA privind Coreea de Nord şi va conduce eforturile noastre pentru a ajunge la scopul preşedintelui Trump, o dezarmare nucleară completă şi verificabilă, aşa cum s-a ajuns la un acord cu Kim Jong Un. Voi călători împreună cu el săptămâna viitoare în Coreea de Nord pentru a face progrese din punct de vedere diplomatic către obiectivul nostru”, a declarat Pompeo. 

Biegun a declarat că "problemele sunt grele şi va fi greu să le rezolvăm”, dar a adăugat că Trump a creat un moment bun şi că va profita de această oportunitate pentru a asigura un viitor paşnic pentru poporul nord-coreean.

Biegun a fost vicepreşedinte privind afacerile internaţionale guvernamentale pentru Ford Motor timp de 14 ani. Compania a anunţat retragerea lui joi. Înainte să lucreze la Ford, Biegun a fost consilier pe securitate naţională pentru republicanul Bill Frist, liderul majorităţii din Senat de la acea vreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.