Şeful în exerciţiu al diplomaţiei americane Mike Pompeo s-a plasat în carantină, în urma unui contact cu o persoană diagnosticată pozitiv cu covid-19, a anunţat miercuri Departamentul de Stat american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secretarul de Stat a fost testat, iar testul este negativ”, a precizat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

Însă ”el a fost identificat ca intrând în contact cu o persoană testată pozitiv cu covid-19”, a cărei identitate nu este dezvăluită, din respect faţă de ”viaţa sa privată”, potrivit acestui purtător de cuvânt.

Potrivit recomandărilor autorităţilor sanitare, Mike Pompeo ”se va afla în carantină” şi va fi ”supravegheat îndeaproape de echipa medicală a Departamentului de Stat”, a anunţat el.

Secretarul de Stat este cel mai important membru al Guvernului american şi este al patrulea în ordinea succesiunii preşedintelui Statelor Unite în cazul unei demisii, destituiri sau decesului.

Executivul american a fost afectat deja de numeroase cazuri de covid-19, mai ales la Casa Albă, unde preşedintele în exerciţiu Donald Trump a fost bolnav de covid-19 şi a fost spitalizat timp de trei zile, la începutul lui octombrie, în plină campanie electorală în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, în care a fost înfrânt de către democratul Joe Biden.

Atât de mulţi membri ai familiei Trump sau consilieri apropiaţi ai şefului statului au fost diagnosticaţi pozitiv cu covid-19, încât Casa Albă a fost desemnată la acel moment drept un adevărat focar de contaminare cu noul coronavirus.

Donald Trump a minimalizat în numeroase rânduri gravitatea pandemiei, nu a purtat şi nu a încurajat purtarea măştii decât cu reticenţă.

Mike Pompeo apare în public cel mai adesea purtând mască de protecţie în cadrul deplasărilor sale în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.