Liderii din Polonia, Slovacia, Ungaria şi Cehia – Grupul de la Visegrad - vor discuta joi, la Budapesta, privind posibili candidaţi pentru posturile cheie din UE, un semn al coordonării între statele din Europa de Est, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Statele membre UE trebuie să aleagă preşedinţi pentru Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European şi Banca Centrală Europeană.
 
Cele patru state est-europene, toate foste ţări comuniste, doresc să îşi mărească reprezentarea în posturi cheie.
 
„Va fi o întâlnire informală despre care nu vă pot spune mai multe”, a declarat Bertalan Havasi, secretarul de presă al premierului ungar Viktor Orban, adăugând că nu există planuri privind un comunicat final.
 
El a refuzat să comenteze privind candidaţi din estul Europei pentru posturile cheie deşi Orban a declarat în mai că Grupul de la Visegrad va avea o poziţie comună privind acest subiect
 
Negocierile pentru funcţiile importante caută un echilibru între interesele individuale are statelor, ale grupurilor de ţări şi ale partidelor politice. 
 
Liderii UE se vor întâlni pe 20-21 iunie pentru a negocia privind posturile.
 
Grupul de la Visegrad are o abordare dură privind probleme precum migraţia şi se opun deciziilor care ar aduce o concentrare a puterii spre instituţiile UE, în loc de guvernele naţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.