În total 12 mine de cărbune - identificate drept focare de contaminare cinoul coronavirus - urmează să fie închise - pe o perioadă de trei săptămâni - în Polonia, a anunţat luni vicepremierul Jacek Sasin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Minerii reprezintă 20% din totalul contaminărilor cu SARS-Cov-2 în Polonia, potrivit agenţiei oficiale poloneze de presă PAP.

”Asemenea măsuri sunt necesare pentru a opri aceste focare infecţioase”, a declarat Jacek Sasin.

Acţiunile grupului JSW - cel mai mare producător de cărbune din Europa - au înregistrat o depreciere cu 10% la anunţarea închiderii minelor.

JSW precizează într-un comunicat că a înregistrat 2.771 de contaminări cu noul coronavirus în rândul angajaţilor săi, în principal în minele de la Pniowek (sud) şi Zofiowka (centru).

Guvernul polonez intenţionează să prezinte în săptămânile următoare un plan de restructurare a sectorului minier.

Potrivit unor surse contactate de Reuters, cel puţin trei mine de huilă ar putea fi închise definitiv în lunile următoare.

Astfel, pandemia covid-19 accelerează închiderea minelor.

Polonia a înregistrat o creştere puternică a contaminărilor cu noul coronavirus în weekend - peste 1.151 de cazuri în două zile - 576 sâmbătă şi 575 duminică, a anunţat Ministerul polonez al Sănătăţii, relatează AFP..

Aproape două treimi dintre aceste persoane infectate în weekend sunt angajaţi ai minei Zofiowka şi membri ai familiei lor, în oraşul Jastrzebie-Zdroj, potrivit ministerului.

Zofiowka face parte din grupul JSW, care a anunţat duminică pe Twitter un număr important de contaminări la mina de la Pniowek, în Silezia - epicentrul epidemiei în Polonia.

Bilanţul contaminărilor cu noul  coronavirus a crescut la 26.561 de la începutul epidemiei în Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori,.

Bilanţul morţilor de covid-19 în Polonia a crescut la 1.157.

Polonia a introdus la începutul lui martie măsuri de izolare în vederea opririi răspândirii covid-19 în rândul populaţiei.

De la sfârşitul lui mai, Guvernul a relaxat aceste măsuri şi a autorizat, între altele, adunări de maximum 150 de persoane.

Polonezii nu mai sunt obligaţi să poarte o mască de protecţie, cu condiţia să păstreze o distanţă de doi metri între două persoane.

În Cehia vecină, sute de contaminări cu noul coronavirus au fost diagnosticate la mina Darkov (nord-est), iar între pacienţi se află şi mineri polonezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.