Polonia a semnat marţi un acord cu Washingtonul pentru achiziţionarea a 250 de tancuri Abrams, în valoare de aproximativ 4,75 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-şi întărească armata pentru a descuraja o potenţială agresiune rusă la graniţa sa de est, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzarea tancurilor Abrams către Polonia, care găzduieşte şi o viitoare bază americană de apărare antirachetă, este un alt semn al unei relaţii de apărare profunde şi în creştere cu Statele Unite.

Acordul asurvenit după desfăşurarea a aproape 5.000 de militari americani suplimentari în Polonia, precum şi a unor avioane de luptă suplimentare, ca parte a răspunsului Washingtonului la criza din Ucraina.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că tranzacţia valorează aproximativ 4,75 miliarde de dolari şi că primele tancuri vor fi livrate în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.