Guvernul polonez a decis, marţi, după o reuniune a Comitetului pentru Securitate Naţională, să ridice nivelul de alertă al armatei ca răspuns la explozia ce a avut loc într-un sat din apropierea graniţei cu Ucraina, incident în urma căruia au murit două persoane, informează „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Muller, a declarat, marţi seara, într-un briefing de presă, că guvernul de la Varşovia ia în considerare să ceară declanşarea Articolul 4 din Tratatul NATO, care ar însemna că va fi convocată o reuniune a membrilor NATO întrucât „integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea” acestora a fost ameninţată.

Purtătorul de cuvânt a confirmat că există două victime în urma unei explozii care s-a produs într-un sat din apropierea graniţei cu Ucraina, dar a evitat să spună că explozia ar fi fost provocată de două rachete care ar fi venit dinspre estul graniţei.

„Am decis să vedem dacă există motive pentru a lansa proceduri în conformitate cu articolul 4 din Tratatul Atlanticului de Nord”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Muller.

Articolul 4 permite membrilor NATO să aducă orice problemă de interes, în special în ceea ce priveşte securitatea, pentru a fi discutată în cadrul Consiliului Nord-Atlantic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.