Polonia îşi consolidează măsurile în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, dispunând închiderea parcurilor, plajelor şi unor afaceri precum hotelurile, magazinele de produse cosmentice şi locuri de închiriat biciclete, a anunţat marţi premierul Mateusz Morawiecki, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Capacitatea noatră de a reveni la o situaţie seminormală depinde de supunerea noastră faţă de regulile aflate în vigoare în prezent”, a subliniat el într-o conferinţă de presă.

Aceste noi restricţii intră în vigoare pe o perioadă de cel puţin două săptămâni, a anunţat el.

Şeful guvernului polonez a precizat că un program rezervat persoanelor în vârstă urmează să fie introdus de magazine şi că minorii nu mai au dreptul să iasă din casă neînsoţiţi de un adult.

Până acum, Polonia a interzis adunările de peste două persoane - cu excepţia membrilor unei familii - şi le-a recomandat celor  38 de milioane de polonezi să iasă din casă doar în vederea unor activităţi considerate esenţiale.

Potrivit ultimului bilanţ, prezentat marţi de către Ministerul Sănătăţii, numărul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 2.132, iar al morţilor la 38.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.