Preşedintele polonez Andrzej Duda a prezidat o ceremonie de stat, în capitala poloneză, sâmbătă, cu o zi înaintea comemorării a 77 de ani de la Insurecţia din Varşovia împotriva ocupaţiei naziste, la care a asistat conservatorul german Armin Laschet, favoritul la succesiunea Angelei Merkel, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele polonez a susţinut un discurs în faţa publicului, în care se aflau mai mulţi veterani care au luptat în această insurecţie.

Andrzej Duda le-a adus un omagiu celor care şi-au riscat viaţa pentru ca toţi polonezii să trăiască în libertate.

Insurecţia de la Varşovia, declanşată de către un grup de 50.000 de insurgenţi polonezi, a durat 63 de zile.

Peste 10.000 de combatanţi şi peste 200.000 de civili polonezi au murit în această revoltă, în care oraşul a fost făcut o grămadă de ruine.

Conservatorul german Armin Laschet, care candidează la succesiunea Angelei Merkel, a participat la această comemorare.

El a susţinut un discurs la Statuia Micului Insurgent.

”Civilii din Varşovia au suferit o mare barbarie”, a denunţat el.

”Zeci de mii de civili şi-au pierdut viaţa. Cred că este important ca noi să păstrăm această amintire în memorie, în cultura noastră germano-poloneză comună, şi ca ea să fie predată în şcoli în Germania”, a declarat Laschet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.