Populaţia poloneză a strâns suma de 4,7 milioane de euro pentru a oferi o dronă turcească de luptă de tip Bayraktar Ucrainei, anunţă iniţiatorul proiectului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”22.500.000 de zloţi! Made in Poland”, şi-a exprimat satisfacţia jurnalistul Slawomir Sierakowski pe site-ul revistei poloneze de stânga Krytyka Polityczna, al cărei cofondator este.

Această colectare de fonduri în Polonia are loc în urma unui proiect similar, în mai, în Lituania vecină.

”Până acum am putut doar să ne uităm la aceste lucruri teribile în presă. Acum avem şansa (...) să facem ceva real pentru a apăra Ucraina, ucrainenii”, a declarat el la postul TVN24.

Peste 200.000 de persoane au participat la această chetă publică în vederea cumpărării acestei drone turceşti de tip TB2 Ucrainei.

Dronele turceşti de luptă, o mândrie a Ankarei, cu care s-a dotat Ucraina, au fost folosite din primele ore la invaziei ruse, iar potrivit Kievului s-au dovedit o armă extrem de redutabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.