Nouă poliţişti au fost răniţi duminică, la o manifestaţie împotriva izolării impuse în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, la Bradford, în vestul Angliei, unde aproximativ 400 de persoane au participat la un marş în centrul oraşului, a anunţat poliţia, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majoritatea manifestanţilor era paşnică”, însă forţele de ordine au intervenit să oprească un grup care viza un centru de vaccinare, anunţă Poliţia din West Yorkshire.

În total 13 persoane au fost arestate din cauza tulburării ordini publice, iar 19 persoane au fost amendate din cauza încălcării reglementărilor impuse în lupta împotriva covid-19, precizează poliţia.

Menţinerea ordinii la manifestaţie a fost ”dificilă şi complexă”, a declarat adjunctul temporar al şefului Poliţiei din West Yorkshire, Oz Khan.

”Suntem recunoscător comunităţilor din Bradford care au particpat la manifestaţie în mod paşnic”, a declarat el.

”Însă a existat un grup de persoane care a venit din afara districtului Bradford pentru a provoca probleme”, a denunţat el.

”Un grup mic de manifestanţi a încercat să se desprindă din manifestaţie şi să-şi croiască drum către o clinică de vaccinare. Poliţişti au intervenit pentru a opri acest lucru”, a precizat el.

”Majoritatea oamenilor a fost paşnică şi sunt mulţumit să anunţ că nu au avut loc tulburări semnificative”, a declarat el.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la o manifestaţie în centrul oraşului Sheffield, împotriva unui controversat proiect de lege privind poliţia şi infracţiunile al Guvernului Johnson, împotriva căruia s-au organizat manifestaţii în întreaga Anglie, potrivit poliţiei.

”Ncio arestare nu a fost operată, iar manifestanţii au fost paşnici”, a anunţat un reprezentant al poliţiei, Paul Ferguson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.