O poliţistă albă, Kim Potter, care l-a ucis pe afroamericanul Daunte Wright în apropiere de Minneapolis, a fost inculpată şi apoi eliberată pe cauţiune, după trei nopţi de manifstaţii care au degenerat în violenţe în acest oraş din nordul Statelor Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Potter a fost nculpată de ”omor involuntar” şi încarcerată, iar apoi a fost eliberată, după ce a plătit o cauţiune în valoare de 100.000 de dolari.

Ea urma să compară într-o audiere preliminară, în faţa unui judecător, joi, potrivit presei locale.

Această poliţistă albă, în vârstă de 48 de ani, riscă până la zece ani de închisoare, în cazul în care este găsită vinovată.

Ea l-a împuşcat duminică pe Daunte Wright, un tânăr afroamerican în vârstă de 20 de ani, în timpul unui banal control rutier, la Brooklyn Center, o suburbie a Minneapolisului, în nordul Statelor Unite.

Ea susţine că şi-a confundat arma de serviciu cu pistolul electric Taser.

Poliţia a catalogat moartea tânărului drept ”accidentală”.

Poliţista şi şeful Poliţiei din Brooklyn Center au demisionat marţi din poliţie.

Poliţiştii îi reproşau lui Daunte Wright o problemă la înregistrarea maşinii şi au descoperit că pe numele acestuioa exista un mandat de arestare.

Înasă Wright a intrat la loc în maşină, după care a fost ucis prin împuşcare de către Potter.

În pofida instaurării unei interdicăţii de circulaţie pe timpul nopţii şi unor întăriri importante, o înfruntare tensionată a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri între forţele de ordine şi manifestanţi. Poliţişti au arestat 78 de persoane.

Familia lui Daunte Wright a luat act de decizia procurorului, dar a criticat justificarea poliţistei.

”O agentă cu 26 de ani de experienţă ştie să facă diferenţa între un Taser şi o armă de foc”, a denunţat într-un comunicat avocatul Ben Crump.

”Vom continua să ne batem pentru a-i face dreptate lui Daunte, familiei sale şi tuturor persoanelor de culoare marginalizate. Nu ne vom opri până când nu vom obţine reforme reale în poliţie şi justiţie”, subliniază avocatul.

Această dramă intervine în timpul procesului poliţistului alb Derek Chauvin, judecat de uciderea afroamericanului George Floyd, şi a fost urmată de trei nopţi de manifestaţii, pătate de violenţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.