Poliţia poloneză a reţinut mai multe zeci de persoane la un miting LGBT, după ce protestatarii au încercat să oprească forţele de ordine să aresteze un activist acuzat că a agăţat steaguri-curcubeu pe statui din Varşovia şi că a deteriorat o maşină a unei campanii pro-viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reuters, 48 de oameni au fost reţinuţi vineri seară.

Mulţimea, care striga „Ruşine!”, a înconjurat maşina poliţiei în care se afla activistul şi a încercat să o oprească.

„În urma adunării active de ieri, 48 de oameni au fost reţinuţi”, a anunţat poliţia din Varşovia, sâmbătă, pe Twitter.

Membri ai grupului anti-homofobie Stop Bzdurom au spus că au agăţat steaguri pe statuille din oraş care îl reprezintă pe Iisus şi alte figuri, ca parte a luptei pentru drepturile LGBT, problemă disputată în Polonia şi în urmă cu o lună, în timpul alegerilor prezidenţiale.

Partidul naţionalist PiS aflat la putere a spus că drepturile comunităţii LGBT sunt parte a ceea ce numeşte o invazie a ideologiei străine care subminează valorile Poloniei şi ale familiei tradiţionale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că nu va comenta acţiunile recente ale poliţiei.

Stop Bzdurom şi alte grupuri au făcut apel la un nou protest în Varşovia, sâmbătă, în semn de solidaritate cu persoanele LGBT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.