Poliţia germană, care a arestat miercuri un bărbat în vârstă de 27 de ani suspectat că pregătea un atentat cu explozivi în estul ţării, a făcut un pas înapoi în urma unor percheziţii nefructuoase la domiciliul acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suspiciunile nu s-au confirmat", a recunoscut un purtător de cuvânt al Poliţiei din Frankfurt an der Oder.

"Nu am găsit niciun obiect periculos în apartament", a adăugat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Era o cantitate mică de material pirotehnic, similar celui care este utilizat de Sfântul Silvestru (Ajunul Anului Nou)", seara focurilor de artificii tradiţionale în Germania, a precizat el.

El nu a fost în măsură să precizeze când va fi eliberat suspectul, un german.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului regional al Brandenburgului a anunţat anterior arestarea tânărului, motivată de "suspiciuni cu privire la pregătirea unui atentat cu explozivi".

"Potrivit unor martori, (germanul) s-ar fi convertit la islam", declara ea.

Aceasta nu este prima dată când Germania se confruntă cu o asemena alertă falsă.

Germania a fost dur afectată, în iulie, de două atacuri revendicate de organizaţia Statul Islamic - un atac sinucigaş comis de un sirian în vârstă de 27 de ani, a cărui cerere de zil a fost respinsă, soldat cu 15 răniţi şi un atac cu toporul comis de un azilant afgan în vârstă de 17 ani, soldat cu cinci răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.