Cele mai multe bijuterii furate dintr-o colecţie istorică de artă din Dresda în 2019, într-un jaf de 120 de milioane de dolari, au fost recuperate, potrivit poliţiei şi procurorilor germani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 31 de piese, inclusiv o stea a Ordinului Polonez Vulturul Alb şi o rochie decorată cu diamante, au fost recuperate de anchetatorii din Berlin, au declarat autorităţile.

Întoarcerea lor a urmat negocierilor dintre procurori şi avocaţi ai apărării germanilor care sunt judecaţi pentru spargerea din noiembrie 2019, de la Muzeul Gruenes Gewoelbe (Seiful Verde).

În total, piesele furate dintr-una dintre cele mai mari colecţii de artă din Europa conţineau peste 4.300 de diamante, cu o valoare estimată la peste 113 milioane de euro (120 de milioane de dolari).

Procurorii cred că hoţii au tăiat în avans o parte a grătarului ferestrei şi l-au ataşat la loc pentru a intra în clădire cât mai repede posibil în timpul furtului.

Piesele returnate vor fi examinate de specialişti ”pentru a le confirma autenticitatea şi integritatea”, au spus autorităţile.

Bijuteriile care încă lipsesc includ un epolet pe care este montată o piatră preţioasă cunoscută sub numele de Diamantul Alb de Dresda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.