Atentatul de la New York a fost comis marţi în numele grupării Statul Islamic, după ce a fost pregătit timp ce mai multe săptămâni, a declarat miercuri adjunctul şefului Poliţiei din New York (NYPD) John Miller, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul rănit, Sayfullo Saipov, un uzbek în vârstă de 29 de ani, a fost interogat pe spatul de spital.

”Potrivit anchetei efectuate în această noapte, se pare că domnul Sayfullo Saipov planifica acest (atentat) de mai multe săptămâni”, a declarat Miller.

”El a făcut-o în numele Statului Islamic, iar printre obiectele descoperite la faţa locului se afla un mesaj” manuscris în arabă în care este citată gruparea jihadistă, a declarat în această conferinţă de presă.

John Miller a confirmat astfel identitatea suspectului.

Sayfullo Saipov nu era vizat de vreoanchetă înainte să treacă la fapte.

PRIMARUL NEW YORKULUI BILL DE BLASIO DENUNŢĂ UN ATAC ASUPRA ”VALORILOR” SUA

Primarul New Yorkului Bill de Blasio a denunţat, anterior, în aceeaşi conferinţă de presă, un atentat ”odios”, care ”vizat Statele Unite ale Americii,care a vizat New Yorkul, care ne-a vizat poporul” şi care a încercat să ”submineze moralul, să ucisă şi să ia vieţi”.

El a subliniat că atacul a vizat ”să ne spargă valorile, moralul”.

”Acest atac vizând persoane inocente vizează să-ifacă pe newyorkezi să creadă că nu mai pot să trăiască liniştiţi”, a subliniat primarul.

”Însă noi nu ne vom lăsa demoralizaţi, destabilizaţi”, a îndemnat el, reafirmând că Maratonul va fi menţinut duminică dimineaţa şi exprimându-şi satisfacţia că Halloweenul a fost sărbătorit, marţi seara, în pofida atacului.

New Yorkul este ”un loc care ştie să reziste, un loc puternic”, a dat asigurări de Blasio.

”Sunrem puternici. ştim că suntem protejaţi şi ştim că acest oraş nu se lasă”, a subliniat primarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.