Poliţia a stabilit cu ajutorul probelor ADN identitatea unui băiat găsit mort într-o cutie, în statul american Philadelphia, în urmă cu 65 de ani, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copilul, cunoscut timp de zeci de ani ca ”băiatul din cutie”, a fost identificat drept Joseph Augustus Zarelli.

Poliţia subliniază că tehnologia ADN şi munca detectivilor au ajutat-o în sfârşit să stabilească identitatea copilui în cea mai veche crimă nerezolvată a statului.

Misterul ”bântuia această comunitate”, a spus comisarul de poliţie din Philadelphia, Danielle Outlaw.

Într-o conferinţă de presă, miercuri, poliţia a anunţat că nu va dezvălui numele părinţilor băiatului şi a refuzat să spună cine a fost responsabil de moartea acestuia. Cazul rămâne o anchetă activă, a spus poliţia, cerând ajutor publicului pentru a completa detaliile vieţii băiatului.

Detectivii au încercat în trecut să folosească testele ADN pentru a stabili identitatea băiatului din rămăşiţele sale, dar probele au fost insuficiente. Ulterior, un specialist în medicină legală a putut folosi aceeaşi probă de ADN pentru a identifica rudele băiatului.

Autorităţile au căutat dosarele cu informaţii privind naşterile şi adopţiile de la acea vreme pentru a stabili legătura între băiat şi rudele sale. Copilul s-a născut pe 13 ianuarie 1953, a spus departamentul. În februarie 1957, rămăşiţele unui băiat cu vârsta cuprinsă între patru şi şase ani au fost găsite înfăşurate într-o pătură într-o cutie de carton JC Penney, într-o zonă împădurită din cartierul Fox Chase, în statul Philadelphia.

Băiatul, care era gol şi avea vănătăi mari, cântărea doar 30 de kilograme şi avea mai multe cicatrici mici pe corp, potrivit Centrului Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi. El a fost bătut până a murit, potrivit poliţiei. Afişe cu fotografia băiatului au fost distribuite în tot oraşul.

Poliţia locală, medicii detectivi şi analiştii ADN au încercat timp de zeci de ani să rezolve cazul, urmând sute de sfaturi locale şi naţionale. Cazul a devenit, de asemenea, o fascinaţie pentru detectivii profesionişti voluntari, inclusiv pentru un grup numit Societatea Vidocq, căruia poliţia i-a mulţumit pentru asistenţa oferită în conferinţa de presă de miercuri.

Detectivii au urmărit mii de indicii fără succes, inclusiv acela că băiatul a fost răpit dintr-un supermarket din Long Island, la New York, şi că era un refugiat ungur.

Rămăşiţele băiatului au fost îngropate într-un cimitir local, cu o piatră funerară pe care scrie ”Copilul necunoscut al Americii”.

Nimeni ”nu trebuie să aştepte atât de mult timp” ca numele şi povestea vieţii sale să fie spuse, a declarat, miercuri, comisarul de poliţie Outlaw.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.