Ministrul de Interne al Franţei, Christophe Castaner, a cerut şefului poliţiei din Paris să ofere explicaţii privind o operaţiune controversată a poliţiei de a dispersa activiştii de mediu care protestau pe un pod, după ce a fost publicat un videoclip în care ofiţerii pot fi văzuţi cum folosesc spray paralizant şi trag protestatarii pe jos, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Interne a informat că operaţiunea poliţiei a fost „necesară pentru a readuce la normal traficul din centrul Parisului”.

Protestatarii de la gruparea Extinction Rebellion, organizaţie care îndeamnă la nesupunere civică pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, au blocat traficul pe podul Pont de Sully în centrul oraşului vineri.

Poliţia, echipată cu scuturi de protecţie, a folosit spray paralizant pentru a dispersa activiştii, mulţi dintre ei stând jos şi blocând astfel podul. Un videoclip care arată cum ofiţerii îi atacau pe activişti cu spray paralizant chiar în faţă a stârnit controverse.

Un ofiţer a estimat că au fost prezenţi în jur de 90 de protestatari, în timp ce Extinction Rebellion a informat că a fost vorba de 200. Două persoane au fost reţinute temporar, însă nu au fost făcute arestări.

Ministrul Mediului din Franţa, Francois de Rugy, a declarat că protestatarii sunt „nişte radicali” care nu oferă soluţii pentru oprirea schimbărilor climatice. El a precizat că în momentul în care protestatarii au refuzat să se dea la o parte, poliţia nu a avut de ales decât să înlăture pe fiecare protestatar în parte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.