Poliţia din Greater Manchester a anunţat că a lansat o anchetă privind presupusa răpire a lui Alex Batty, un tânăr de 17 ani care a dispărut la vârsta de 11 ani în timp ce se afla în vacanţă în Spania şi care săptămâna trecută a apărut în sudul Franţei, relatează The Guardian

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii de poliţie l-au audiat pe adolescentul din Oldham, care a fost găsit mergând pe jos în Franţa, ca parte a eforturilor de a stabili dacă a fost răpit.

Într-un interviu recent acordat ziarului The Sun, Alex a declarat că locuia cu mama sa, Melanie Batty, în Chalabre, în regiunea Aude din sudul Franţei, dar a ales să plece după o ceartă. El a spus că doreşte să primească o educaţie convenţională, pentru a putea deveni inginer de software.

Imaginea băiatului a umplut paginile ziarelor după ce a fost dat dispărut de bunica sa Susan Caruana, tutorele său legal, în urmă cu şase ani, când nu mai s-a întors dintr-o excursie programată. Ea credea că mama şi bunicul său, David, îl luaseră pe băiat pentru a locui într-o comunitate spirituală din Maroc.

Se pare că în copilărie, Alex a schimbat o mulţime de reşedinţe în Spania şi în Franţa, iar ultima dată a locuit într-o fermă franceză.

Alex a povestit că a părăsit această casă după ce şi-a dat seama că nu mai putea trăi cu mama sa "anti-guvernamentală şi anti-vax". În interviu, Alex a spus că a început să se gândească la plecare când avea 14 sau 15 ani. "Mi-am dat seama că pentru viitorul meu nu era un mod grozav de a trăi. Mi s-a ridicat ceaţa, pentru că am început să cântăresc din nou totul - avantajele şi dezavantajele Angliei", a spus el.

El a spus că a fost nevoit să se tot mute, "fără prieteni, fără viaţă socială". "Muncă, muncă şi iar muncă, fără să studiez. Aceasta este viaţa pe care mi-am imaginat că o voi duce, dacă voi rămâne cu mama mea", a povestit Alex.

Adolescentul a fost găsit şi luat de un tânăr, Fabien Accidini, în apropiere de oraşul francez Toulouse, în primele ore ale zilei de miercuri, săptămâna trecută, după ce mersese pe jos 35 de kilometri, timp de diouă zile.

Iniţial, el a declarat poliţiei franceze că a făcut o excursie extraordinară prin Pirinei, în speranţa că aşa îi va proteja pe membrii familiei sale de a fi arestaţi pentru răpire de copii. Cu toate acestea, el a mărturisit: "Am minţit, pentru a încerca să-i protejez pe mama şi pe bunicul meu, dar îmi dau seama că probabil vor fi prinşi oricum. M-am prefăcut că am fost într-o călătorie atât de lungă, din acest motiv."

Revenit în Marea Britanie, el a vorbit, de asemenea, despre reîntâlnirea cu bunica sa, Susan Caruana: "Când m-am întors la Manchester, ploua ca de obicei. Am fost dus înapoi la casa bunicii mele şi am intrat pe uşă, iar ea era în sufragerie. Am început să tremur şi am îmbrăţişat-o mult. Casa este diferită acum, dar încă se simte la fel. Cea mai mare diferenţă este că atunci când am plecat eram băiat, dar acum am 1,80 m, aşa că sunt prea mare pentru pat. Mă simt minunat să mă întorc", a dezvăluit Alex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.