Preşedintele american Donald Trump minimalizează violenţele poliţiei vizând comunitatea afroamericană într-un interviu acordat postuluiCBS News, în care susţine că poliţia ucide mai multe persoane albe decât de culoare în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat în acest interviu care sunt motivele pentru care persoanele de culoare continuă să moară în timp ce se află pe mâna forţelor de ordine, Trump răspunde că ”albii şi ei. Ce întrebare teribilă. Şi albii. Mai mulţi albi, de altfel. Mult mai multe persoane albe”.

O vastă mişcare de protest faţă de discriminarea rasială şi violenţa poliţiei zguduie Statele Unite după moartea, la 25 mai, a lui George Floyd, în timpul arestării, laMinneapolis.

Potrivit unei analize actualizate luni de cotidianul The Washington Post (WP), jumătate dintre persoanele care au fost ucise de poliţia americană sunt albe - însă afroamericanii sunt ucişi prin împuşcare într-un ritm disproporţionat.

Afroamericanii reprezintă doar 13% din populaţia americană, însă sunt ucişi de două ori mai mult decât albii, potrivit acestor date.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.