O persoană a murit şi cinci au fost rănite după ce un pod s-a prăbuşit peste o autostradă în Italia, sub greutatea unui TIR condus de un şofer bulgar, relatează La Repubblica, precizând că o polemică a izbucnit în Peninsulă în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Momentul incidentului survenit vineri pe autostrada 36, Milano-Lecco, în nordul ţării, a fost surprins de camera de bord a unui şofer care se afla în zonă. În imagini se vede cum podul peste o şosea se prăbuşeşte peste maşini, la trecerea unui camion alb.

Şoferul unuia dintre vehiculele peste care s-a prăbuşit podul a murit înainte de sosirea echipajelor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Printre răniţi se numără şoferul TIR-ului, dar şi o fetiţă de 12 ani.

Sâmbătă, polemica privind incidentul a luat amploare. Agenţia Naţională a Drumurilor din Italia, ANAS, a afirmat că ceruse închiderea podului cu câteva ore înainte de accident, pentru că un angajat al său a observat că structura de rezistenţă are probleme.

Autorităţile locale au cerut, însă, un ordin oficial în acest sens. Înainte ca ANAS să îl obţină, podul s-a prăbuşit sub greutatea TIR-ului de 108 tone.

Parchetul din Lecco a demarat o anchetă pentru ucidere din culpă în acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.