Pilotul unui avion de vânătoare de tip F-4 Phantom, dat dispărut în urmă cu două zile, după prăbuşirea aeronavei la bordul căreia se afla în Marea Ionică, a fost găsit mort miercuri, anunţă Statul Major al Forţelor Aeriene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căutarea pilotului ”s-a terminat, iar culegerea şi analiza datelor au confirmat moartea acestuia”, anunţă într-un scurt comunicat Statul Major.

Luni, echipe de căutare au descoperit corpul copilotului, la şase ore după prăbuşirea acestui avion de vânătoare cu două locuri de tip F-4 în timpul unui antrenament, la 25 de mile marine sud de aeroportul militar Andravida, în vestul Greciei.

O anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii cauzelor prăbuşirii aeronavei.

Avioanele de tip F-4 Phantom, de fabricaţie americană, sunt unele dintre cele mai vechi aeronave ale Forţelor Aeriene ale Greciei, un stat membru NATO.

Grecia a cumpărat primele avioane de tip Phantom în 1974 şi le-a modernizat ultima oară în urmă cu 20 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.