Un pilot din cadrul Forţelor Aeriene greceşti a murit miercuri într-un accident, în timpul unui zbor de antrenament, în apropiere de Kalamata, în sudul Greciei, anunţă aceste forţe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un avion de tip T-2 Buckeye, de fabricaţie americană, pe care bărbatul îl pilota s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Kalamata, la întoarcerea de la un zbor de antrenament - singur -, precizează Forţele Aeriene.

Grecia a folosit timp de decenii acest tip de avion cu două locuri în zboruri de antrenament ale piloţilor săi.

Însă Forţele Aeriene au decis să-l abandoneze în mod treptat, după ce au achiziţionat - în mai - avioane de antrenament de fabricaţie italiană, de tip M-346.

Pilotul grec, în vârstă de 40 de ani, efectua ultimul său zbor la bordul unui T-2 Buckeye, iar familia sa era prezentă la momentul accidentului, potrivit televiziunii publice elene TV ERT.

Grecia a cumpărat primele modele ale acestei aeronave în 1976.

Alt avion de tip Buckeye s-a prăbuşit în 2018, iar unul dintre cei doi piloţi a murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.