Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei s-a contractat cu 5% în 2020 - cea mai mare contracţie de la criza financiară din 2009 - în urma unui an marcat de consecinţele pandemiei covid-19, potrivit unor date oficiale provizorii publicate joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Economia germană a intrat într-o recesiune profundă, după un deceniu de creştere”, comentează Institutul de statistică Destatis.

Acest indicator se află, cu toate acestea, la un nivel mai bun decât previziunile Guvernului Angelei Merkel, care preconiza o contracţie a PIB-ului de 5,5%.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.