Coreea de Nord a tras o rachetă balistică neidentificată în mare - a treia în mai puţin de o săptămână -, anunţă joi armata sud-coreeană, la câteva ore după plecarea din Coreea de Sud a vicepreşedintei americane Kamala Harris, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Coreea de Nord a tras o rachetă balistică neidentificată în Marea de Est”, mai cunoscută sub numele de Marea Japoniei, anunţă într-un comunicat şeful Statului Major sud-coreean.

Ministerul japonez al Apărării, citat de Paza de Coastă japoneză, anunţă, de semenea,  un posibil tir de rachetă balistică nord-coreean.

Kamala Harris a efectuat o vizită în Zona Demilitarizată (DMZ), la frontiera puternic militarizată dintre Corei, în cadrul unei vizite menite să consolideze angajamentele în domeniul apărării între Washington şi Seul.

Coreea de Nord a efectuat două tiruri de rachete balistice cu o zi înainte de vizita vicepreşedintei americane, continuând astfel o serie-record de teste de armament, de la începutul acestui an.

Angajamentul Statelor Unite în apărarea Coreei de Sud este ”de nezdruncinat”, a subliniat Kamala Harris.

Washingtonil şi Seulul sunt ”aliniate” în răspunsul lor la ameninţările tot mai mari ale programelor de înarmare ale Phenianului, a dat ea asigurări.

Statele Unite au aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud, staţionaţi cu scopul de a ajuta această ţară să înfrunte un eventual atac al Coreei de Nord.

Seulul şi-a anunţat joi participarea la manevre anti-submarin, împreună cu Japonia şi Statele Unite, pentru prima oară din 2017.

Oficiali sud-coreeni au dat asigurări săptămâna aceasta că deţin indicii potrivit cărora Phenianul ar putea pregăti un tir de rachetă balistică e la bordul unui submarin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.